Kombinera dina glasögon med en rosig rouge

Glasögon har blivit allt coolare både för ung som gammal, men speciellt för yngre har det blivit en trendpryl. Idag kan man köpa superläckra glasögon och behöver inte se ”tråkig” ut, välj själv image – intellektuell, cool, 50-talsstuk… men det viktigaste av allt är kombinationen med din hy. Bågarnas färg kan antingen bli en kontrast eller en spegel som fångar upp din hudton. Därför är även din rouge en betydande modefaktor.

Glasögon och rouge

Hur väljer jag? Först och främst ska du välja en båge som passar dig. Det har mycket med att göra med din smak, men också hårfärg och om du har en mycket ljus hy och ljusa ögon eller tvärtom. Tonen på rougen kan du variera, lätt rosig ton eller en tyngre rödbrun ton, du kan prova dig fram hur det matchar dina bågar. En matchning mellan bågar och rouge blir en fröjd för ögat och ger en harmonisk lyster åt helheten. Just glasögon kan man köpa av de mest trendiga märkena som Chanel, Gucci, Hugo Boss med flera. Priserna har blivit överkomliga och ibland också rabatterade, detta är definitivt en överkomlig produkt om du vill ha ett high-end varumärke i ansiktet.

Att köpa rouge på Apotek Hjärtat

Var får du tag i den bästa rougen? Det finns flera onlinebutiker som säljer rouge, på Apotek Hjärtat vet du att du får en bra produkt som inte är farlig för din hy. På Hjärtat finns det många olika märken att välja mellan och de flesta färgtoner är representerade.

Hur man applicerar rougen är också viktigt, det vanliga är att man använder en pensel eller en sminkborste. På Hjärtat kan du också tryggt köpa den pensel som passar dig, det kan röra sig om borstens mjukhet eller storlek, ibland vill man stryka ut rougen med en mjuk svamp – detta är helt individuellt. Det finns ett brett sortiment och – mycket betydelsefullt – även ett ekologiskt sortiment.

För att rougen ska komma till sin rätt behöver du sköta om dina sminkborstar. Om du rengör dem regelbundet får du inte orenheter i huden och penseln håller längre. Det bästa är att rengöra borstarna i lite ljummet vatten med mild tvål eller gärna schampo och balsam – bra om du har äkta penslar. Se till att du inte blöter ner kanten där borsten fäster så att limmet släpper.

Tryggt köp

Att välja ett apotek som din ”rouge-leverantör” är utmärkt eftersom detta också blir ett tryggt och hälsovänligt köp. Exempelvis har Apotek Hjärtat en policy att ge sina kunder bättre hälsa och större välbefinnande. Apotek Hjärtat uppstod år 2010 med 206 apotek, efter detta har ytterligare 180 nya apotek öppnats för att fortsätta arbetet med hälsokonceptet. Utbudet har breddats ännu mer för området skönhet och kraven på ekologiska och miljövänliga produkter har ökat. Smink och rouge har funnits sedan urminnes tider då krigare använde det i ansiktet och fram till 1948 då Barnängens första rouge släpptes till försäljning. Mycket har som sagt hänt sedan dess.