Att tänka på när du köper linser på nätet

Idag är det mycket enkelt att från soffan hemma i vardagsrummet köpa hem allt man kan tänkas behöva, och sedan några år tillbaka, då handeln med linser släpptes fri, är det också möjligt att köpa linser via nätet. Det är naturligtvis praktiskt, och blir i många fall billigare än att köpa linserna från optikern, men det finns vissa saker man ska se upp för om man inte vill bli lurad.Contacteye

Tidigare kunde man bara köpa linser från en ögonläkare eller en optiker, som skrev ut recept för en viss typ av linser efter att ha undersökt ögonen och provat ut linserna. Idag finns inga sådana begränsningar, vilket gör att man kan köpa hem vilka linser man vill. Detta har medfört både fördelar och nackdelar, och en av de stora nackdelarna är att antalet ögonskador till följd av linser som används på fel sätt har ökat dramatiskt. När man börjar leta runt bland de e-butiker som säljer linser inser man snabbt att de mer seriösa företagen uppmanar en att regelbundet undersöka ögonen hos en optiker, men inte ens dessa företag kräver recept eller intyg från en optiker eller ögonläkare för att man ska få köpa linser.

Därför är det upp till en själv som konsument att skydda sig från skador för att man köper fel linser. Det gör man bäst genom att fortfarande börja med att gå och prova ut linser hos en optiker. Sedan kan man leta efter den butik på nätet som har just dessa linser till lägst pris. Något man dock ska se upp för är om priset verkar för bra – det kan bero på att bäst-före-datumet på linserna har gått ut.

Om du funderar på att ge dig in på den andra änden av handeln med linser på nätet, och själv bli en återförsäljare, finns det många saker att tänka på även för dig. En av dem är att se till att marknadsföra sig på rätt sätt, till exempel genom att skapa en slagkraftig reklamfilm som människor minns. Om du vill ha hjälp med att producera en reklamfilm kan du ta hjälp av ett produktionsbolag, till exempel Crisp Film, som har erfarenhet av reklambranschen.